Visionsdebat om Aalborgs fremtid

Visionsdebat om Aalborgs fremtid

- 27/11/19
Det er kun ganske få årtier siden, at Aalborg bedre var kendt som en industriby end en videns- og kulturby, der efterhånden kendetegner byen i dag. Aalborg er stadig i stor udvikling – både hvad angår boliger, infrastruktur, kultur og erhverv. Derfor er det vigtigt, at vi nogle gange stopper op og forholder os til fremtidens tendenser bl.a. inden for arbejdsliv, fritid, familie, forbrugsvaner, teknologi og klima.

Den 26. november 2019 deltog Vivabolig i visionsdebatten ’Fra STOR BY til STORBY’, hvor fire oplægsholdere var inviteret til at komme med deres bud på fremtiden, og hvordan Aalborg bør udvikle sig.
De fire oplægsholdere var:

Fremtidsforsker Jesper Bo Jensen, Århus Universitet
Borgmester Thomas Kastrup-Larsen, Aalborg
Kreativ direktør Lasse Andersson, Utzon Center Aalborg
Livsstilsekspert Flemming Møldrup, kendt fra TV.

I løbet af de fire oplæg kom der mange spændende visioner for Aalborg, hvor Aalborg er i dag, og hvad vi bør fokusere på, så Aalborg udvikler sig i en positiv retning.

Her er nogle af de pointer, der kom frem under de forskellige oplæg:
  • - Siden 2010 er vi gået fra 120.000 indbyggere til 140.000 indbyggere i 2019, inklusive Nørresundby.
  • - Flere indbyggere kommer til Aalborg – og der skal være plads til dem alle.
  • - Aalborg bør udvikle de trafikale forhold for både bilister og offentlig transport.
  • - Der skal være en større variation i boligernes størrelser, indretning osv.
  • - Set med internationale briller er Aalborg ikke en storby, men hyldes for netop at være en lille by og viser det gode eksempel.
  • - Byggerier og boligarkitektur skal bygges i høj kvalitet med genbrug for øje.
  • - Der er ingen byer uden mennesker – derfor skal menneskers hverdag tænkes ind.
  • - Indtænk vild natur, sammenhængskraft og forskellige behov.

Derefter var der åben debat mellem de fire oplægsholdere og de mange gæster, der deltog i arrangementet. I alt deltog godt 360 gæster fra foreninger, organisationer og virksomheder fra Aalborg og omegn, der alle var interesserede i at høre om fremtidens Aalborg.

Da Vivabolig både bygger og administrerer almene boliger i Aalborg og omegn, er det vigtigt, at vi forholder os til fremtidens tendenser, når vi skal renovere eller bygge nyt. På denne måde følger vi med udviklingen og stadig kan være relevante for både nuværende og fremtidens beboere i Vivabolig.

Det var Erhverv Norddanmark, Byggesocietetet og ProDomus der stod bag arrangementet ’Fra STOR BY til STORBY’. Derudover blev arrangementet støttet af en kreds af andre foreninger og organisationer i Aalborg – heriblandt Vivabolig.
 


Tilbage til oversigten

 

Bliv opdateret på de seneste nyheder fra Vivabolig, hvor du bl.a. kan følge udviklingen af Vivaboligs mange projekter og blive opdateret på de aktuelle nyheder fra vores forskellige afdelinger.

I Vivabolig har vi over 4500 lejemål fordelt på 30 afdelinger. Størstedelen i Aalborg, men også i Støvring, Skørping, Klarup, Vodskov, Visse, Nøvling, Vadum og Brovst. Vi tilbyder en bred vifte af boliger, herunder familieboliger, ældre- og plejeboliger og ungdomsboliger.

Vi er en almen boligorganisation, der opfører og renoverer alment boligbyggeri i Aalborg og omegn. Vi vil levere service ud over det forventede, og vores ca. 95 medarbejdere arbejder hele tiden på, hvordan vi kan gøre det endnu bedre for beboere og ansøgere.

Åbenhed

I Vivabolig er der forskellige behov og synspunkter. Gennem åbenhed skaber vi tillidsforhold med ærlighed og tryghed.

Åbenhed

Troværdighed

Vi skaber troværdighed gennem vores handlinger ved, som minimum, at gøre det, vi siger, vi gør.

Troværdighed

Ansvarlighed

Vi tager ansvar for at opnå de bedste løsninger for Vivabolig både som almen boligorganisation og som arbejdsplads.

Ansvarlighed

Respekt

Vi udviser respekt ved at anerkende, at vi er forskellige, og at mennesker befinder sig forskellige steder i livet.

Respekt
Choose language
Zoom