Vælgermøder hører ikke kun fortiden til

Vælgermøder hører ikke kun fortiden til

- 26/02/19

Mandag den 25. februar 2019 var alle lejere i Bo i Nord inviteret til valgmøde i Europahallen, hvor man havde mulighed for at stille spørgsmål til et panel, der bestod af en repræsentant fra alle partier:
  • Rasmus Prehn, Socialdemokratiet
  • Marianne Jelved, Radikale Venstre
  • Allan Norre Pedersen, Socialistisk Folkeparti
  • Christina Egelund, Liberal Alliance
  • Lise Bech, Dansk Folkeparti
  • Sinem Kiraz Demir, Enhedslisten
  • Camilla Bundgaard, Alternativet
  • Morten Thiessen, Konservativ
  • Maja Torp, Venstre
Ordstyrer var samfundsredaktøren Søren Wormslev fra Nordjyske, der ledte os igennem et par timer med mange gode spørgsmål fra salen, som politikerne forsøgte at besvare.

Først bød formanden for Bo i Nord Jane Christensen alle velkommen og takkede både beboere og panelet for at ville deltage og fortsatte: ”Bo i Nord er et samarbejde, som vi kan bruge til mange ting – vi kan bl.a. være på forkant med det kommende valg, som statsministeren endnu ikke har udskrevet. Da mange danskere bor alment, er det nødvendigt, at vi med en god debat i dag kan få politikerne til at forstå, at den almene sektor er vigtig.”

Herefter fik Søren Wormslev ordet og forklarede, hvordan debatten skulle forløbe. Først ville alle repræsentanter få 2 minutter til at fortælle om sig selv, og hvad deres parti ser som det vigtigste at fokusere på. Herefter gik mikrofonen rundt, hvor salen kunne stille spørgsmål til panelet.

Mange relevante emner blev diskuteret
Under repræsentanternes 2 minutters præsentation blev det klart, at klimaet er mere eller mindre på alle partiers dagsorden. Derudover blev der fra de røde partiers side nævnt fokusområder som fællesskab, fattigdom blandt børn og kernevelfærd. Hos de mere blå partier blev der nævnt fokusområder som mindre skat, mere tryghed og den mentale sundhed blandt unge og folk på arbejdsmarkedet.

Da mikrofonen gik rundt i salen, kom der mange forskellige spørgsmål fra lejerne i Bo i Nord: Udlændinge, Arbejdsløshed blandt akademikere, ghettoplan, kvoter til almene boliger, landsbyggefonden, de ældre, atomkraft og biomasse og mange andre.

Da tiden var gået, var der stadig folk i salen, som havde hånden oppe for at stille politikerne et spørgsmål. De kunne i stedet få en kort snak med panelet efter valgmødet.

Det store engagement blandt de godt 150 lejere, som deltog, vidner om, at vælgermøder langt fra hører fortiden til og at vælgerne ønsker mere kontakt til politikerne ansigt til ansigt, end kun at læse om dem på de sociale medier.
 Tilbage til oversigten

 

Bliv opdateret på de seneste nyheder fra Vivabolig, hvor du bl.a. kan følge udviklingen af Vivaboligs mange projekter og blive opdateret på de aktuelle nyheder fra vores forskellige afdelinger.

I Vivabolig har vi over 4500 lejemål fordelt på 30 afdelinger. Størstedelen i Aalborg, men også i Støvring, Skørping, Klarup, Vodskov, Visse, Nøvling, Vadum og Brovst. Vi tilbyder en bred vifte af boliger, herunder familieboliger, ældre- og plejeboliger og ungdomsboliger.

Vi er en almen boligorganisation, der opfører og renoverer alment boligbyggeri i Aalborg og omegn. Vi vil levere service ud over det forventede, og vores ca. 95 medarbejdere arbejder hele tiden på, hvordan vi kan gøre det endnu bedre for beboere og ansøgere.

Åbenhed

I Vivabolig er der forskellige behov og synspunkter. Gennem åbenhed skaber vi tillidsforhold med ærlighed og tryghed.

Åbenhed

Troværdighed

Vi skaber troværdighed gennem vores handlinger ved, som minimum, at gøre det, vi siger, vi gør.

Troværdighed

Ansvarlighed

Vi tager ansvar for at opnå de bedste løsninger for Vivabolig både som almen boligorganisation og som arbejdsplads.

Ansvarlighed

Respekt

Vi udviser respekt ved at anerkende, at vi er forskellige, og at mennesker befinder sig forskellige steder i livet.

Respekt
Choose language
Zoom