Lektorgaarden (KOA)Nye almene og private udsigtsboliger på vej i Aalborg


Den 29. oktober 2019 tog Vivabolig, Sundby-Hvorup Boligselskab og borgmester Thomas Kastrup-Larsen første spadestik til et nyt og spændende byggeri på hjørnet af Sohngårdsholmsvej og Universitetsboulevarden i Aalborg. Her skal vi opføre 132 almene og private boliger i en karrébebyggelse, som vil blive et nyt visuelt centrum. 

Hjørnet af Sohngårdsholmsvej og Universitetsboulevarden bliver et knudepunkt i Aalborg i takt med, at den nye BRT-buslinje begynder at køre gennem bydelen. Her vil 132 familier i løbet af 2021 rykke ind i nye, attraktive lejligheder, der kommer til at ligge på pladsen sammen med butikker og erhverv.
 
Det er de to almene boligselskaber – Vivabolig og Sundby-Hvorup Boligselskab – der er gået sammen med det private byggeselskab KIMBO Byg om at opføre de nye boliger og erhvervslokaler.
 
Den nye karrébebyggelse byder på 112 almene familieboliger samt 20 private boliger. I de nederste to etager af byggeriet vil der være supermarked, cafe og erhvervslejemål samt parkeringsanlæg. Og netop blandingen af almene og private udlejningsboliger samt erhverv skal bidrage til en mangfoldig og levende beboersammensætning. Samtidig vil byggeriet også åbne sig ud mod omgivelserne med offentligt tilgængelige arealer: Et nyt bytorv, en landskabstrappe og åbne arealer ud mod Universitetsboulevarden.
 
Byggeriet opføres i gule og sandfarvede teglsten. De åbne gårdrum vil være begrønnet, og beboerne kan nyde den store tagterrasse, der ligger ovenpå byggeriets erhvervslejemål. På de fire øverste etager i tårnbygningen er der desuden store indbyggede altaner med udsigt over Aalborg.
 
Formand Pia Hornbæk fra Vivabolig, siger:
– Vi vil gerne være med til at præge den positive udvikling i Aalborg, hvor vi allerede har flere boliger. Og med byggeriet her, kan vi tilbyde flere attraktive boliger med en særdeles god beliggenhed.
 
For Sundby-Hvorup Boligselskab er byggeriet historisk, da det er første gang, at boligselskabet med hovedsæde i Nørresundby opfører boliger syd for Limfjorden:
– Vi er gennem de seneste år vokset støt og roligt. Og da vi både tilbyder boliger i by og på land var det helt naturligt for os at gå med i dette projekt, der også viser at vi gennem samarbejde kan skabe nye boligløsninger i hele Aalborg Kommune, siger formand Hans Bøyen Christensen.
 
Arne Andersen, KIMBO Byg, deler også glæden over, at det nye byggeri kan bidrage positivt til udviklingen af Aalborg:
– Med første spadestik kan vi nu for alvor komme i gang med byggeriet, som vi alle forventer os meget af. Vi deler helt de to boligselskabers ambitioner om at skabe et levende og mangfoldigt boligområde, der vil sætte et positivt præg på udviklingen af Aalborg.
 
Fakta om byggeriet - Lektorgaarden:
Karrébebyggelse i 6-7 etagers højde og med tårn på 15 etager.
112 almene boliger
20 private boliger
1900 m2  erhvervslejemål, heriblandt supermarked, cafe og kontor-lejemål.
Opføres 2019-2021.
 
Bygherrer: Sundby-Hvorup Boligselskab, Vivabolig og KIMBO Byg ApS
Totalentreprenør: Arne Andersen Vrå A/S.
Visualisering af byggeriet: Friis og Moltke

Vi tager forbehold for ændringer.
 
Udlejning af de kommende boliger:
Både Vivabolig og Sundby-Hvorup Boligselskab er en del af BoiNord.dk, der er Nordjyllands største udlejningsportal, og de nye almene familieboliger i Aalborg vil derfor blive udlejet gennem www.BoiNord.dk.

Hvis du vil vide, hvad der rør sig i Vivabolig, vores byggeprojekter, boliger og meget mere, så tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Er du i forvejen beboer hos os og ønsker nyhedsbrev, skal du give dit samtykke via beboerlogin.

 

Bliv opdateret på de seneste nyheder fra Vivabolig, hvor du bl.a. kan følge udviklingen af Vivaboligs mange projekter og blive opdateret på de aktuelle nyheder fra vores forskellige afdelinger.

I Vivabolig har vi over 4000 lejemål fordelt på 23 afdelinger. Størstedelen i Aalborg, men også i Vodskov, Visse, Nøvling, Vadum og Brovst. Vi tilbyder en bred vifte af boliger, herunder familieboliger, ældre- og plejeboliger og ungdomsboliger.

Vi er en almen boligorganisation, der opfører og renoverer alment boligbyggeri i Aalborg og omegn. Vi vil levere service ud over det forventede, og vores ca. 90 medarbejdere arbejder hele tiden på, hvordan vi kan gøre det endnu bedre for beboere og ansøgere.

Åbenhed

I Vivabolig er der forskellige behov og synspunkter. Gennem åbenhed skaber vi tillidsforhold med ærlighed og tryghed

Åbenhed

Troværdighed

Vi skaber troværdighed gennem vores handlinger ved, som minimum, at gøre det, vi siger, vi gør.

Troværdighed

Ansvarlighed

Vi tager ansvar for at opnå de bedste løsninger for Vivabolig
både som almen boligorganisation og som arbejdsplads

Ansvarlighed

Respekt

Vi udviser respekt ved at anerkende, at vi er forskellige, og at mennesker befinder sig forskellige steder i livet.

Respekt
Choose language