Nye grønne tiltag

Nye grønne tiltag

- 23/04/24
Det er med stolthed helt ind i sindet, at vi mandag den 22. april 2024 præsenterede vores nye batteriløsning, som er koblet til solcellerne på taget af Konvalvej i afdeling 5. Beboere, ansatte og leverandører var samlet til indvielse af batteriløsningen. Visblue opstartede batteriet og var meget villig til at nørde lidt i tekniske detaljer, hvis de kom helt ind i teknikrummet.

Pia Hornbæk, Vivaboligs organisationsbestyrelsesformand, startede op og glæder sig over at kunne tilbyde en grøn holdbar løsning til beboerne på Konvalvej. En løsning, der sammen med solceller giver afdeling 5 førertrøjen i forhold til grønomstilling i Vivabolig. For nu kan vi endelig gemme vores energi – ikke mindst til glæde for vores egne beboere. I kommer til at vise vejen frem for andre afdelinger i Vivabolig, helt sikkert også andre almene boligorganisationer der kommer til at strømme til for at se hvad fremtiden byder på. Det er med stor stolthed, at vi i dag indvier flowbatteriet der bringer os helt i front med grønomstilling for almene boliger med masser af grønt nærmiljø, masser af LAR Lokal Afledning af Regnvand, solceller til at producere energi og muligheden for at opbevare den energi og sikre vores beboere sikker, stabil og billig strøm til fælles glæde for beboerne. Stort tillykke til afdeling 5.

Rasmus Emil Bertelsen fra DR Nordjylland var på besøg og var meget interesseret i hvordan det påvirker beboernes husleje. Driftschef, René Kristoffersen forklarer at det er ikke de enkelte beboeres individuelle strøm, men den fælles strøm, der bliver brugt til selskabslokale, vaskeri, motionslokale og gadebelysning. Han talte også med beboerne.

Anlægget kræver et rum på 15-20 kvm med den kapacitet vi har valgt som er 10kWh effekt og kapacitet 60 kWh. Søren Bødker, Direktør i Visblue, forklarer lidt om hvem de er og det tekniske ved Flowbatteriet. Det er det første anlæg de har leveret til en almen boligorganisation i Aalborg.

Det er:
GRØNT – 99% genanvendeligt
SIKKERT – det kan ikke brænde
HOLDBART – + 20 år
SKALÉRBART – tilpasses vores behov

- til gengæld er det så intelligent, at det kan det oplade, mens strømmen er billig og bruge den når der er spidsbelastning og strømmen er dyr, derved reduceres co2 aftrykket. Genialt!!! Vi glæder os til at udbrede løsningen til andre afdelinger.Tilbage til oversigten

 

Bliv opdateret på de seneste nyheder fra Vivabolig, hvor du bl.a. kan følge udviklingen af Vivaboligs mange projekter og blive opdateret på de aktuelle nyheder fra vores forskellige afdelinger.

I Vivabolig har vi over 4500 lejemål fordelt på 30 afdelinger. Størstedelen i Aalborg, men også i Støvring, Skørping, Klarup, Vodskov, Visse, Nøvling, Vadum og Brovst. Vi tilbyder en bred vifte af boliger, herunder familieboliger, ældre- og plejeboliger og ungdomsboliger.

Vi er en almen boligorganisation, der opfører og renoverer alment boligbyggeri i Aalborg og omegn. Vi vil levere service ud over det forventede, og vores ca. 95 medarbejdere arbejder hele tiden på, hvordan vi kan gøre det endnu bedre for beboere og ansøgere.

Åbenhed

I Vivabolig er der forskellige behov og synspunkter. Gennem åbenhed skaber vi tillidsforhold med ærlighed og tryghed.

Åbenhed

Troværdighed

Vi skaber troværdighed gennem vores handlinger ved, som minimum, at gøre det, vi siger, vi gør.

Troværdighed

Ansvarlighed

Vi tager ansvar for at opnå de bedste løsninger for Vivabolig både som almen boligorganisation og som arbejdsplads.

Ansvarlighed

Respekt

Vi udviser respekt ved at anerkende, at vi er forskellige, og at mennesker befinder sig forskellige steder i livet.

Respekt
Choose language
Zoom