Mette Frederiksen på besøg i Vivabolig

Mette Frederiksen på besøg i Vivabolig

- 24/05/19

I vores boligafdeling på Konvalvej i Aalborg står en bebyggelse, der i beboermunde kaldes for ”Højhuset”. Det høje grå hus i otte etager med i alt 32 boliger er fra 1957 og trænger efterhånden til en gennemgribende renovering. Men bygningen er blandt de godt 60.000 almene boliger, der står på venteliste til at modtage støtte fra Landsbyggefonden til nødvendige forbedringer. 

Fredag den 3. maj 2019 havde vi besøg af Socialdemokraternes statsministerkandidat, Mette Frederiksen, der var forbi for at besigtige højhuset på Konvalvej. Her blev hun taget godt imod af beboerne Lissy og Lise, der begge sidder i afdelingens bestyrelse. Efter en snak om boligafdelingen og om det beboerdemokratiske arbejde, fik Mette Frederiksen en rundtur i det høje grå hus, hvor tidens spor er tydelige at få øje på.

Imens Mette Frederiksen blev vist rundt, fik hun hilst på flere beboere, der ellers fik sig lidt af en overraskelse over at se statsministerkandidaten i deres egen opgang. Både de to afdelingsbestyrelsesmedlemmer og beboerne hun mødte, udviste glæde ved at bo i Vivaboligs afdeling på Konvalvej. De håber derfor på, at der snart kan blive penge til en renovering af Højhuset.

Landsbyggefonden var på besigtigelse i afdelingen i 2015.

Ny boligaftale i efteråret 2019

Hvorvidt der bliver penge til at få renoveret facaden og få lavet andre forbedringer af Højhuset – og hvornår – afhænger af forhandlingen om en ny boligaftale i Folketinget til efteråret. Resultatet har en afgørende betydning for, hvor mange penge Landsbyggefonden i de næste år må bruge fra Landsdispositionsfonden på at renovere almene boligafdelinger.

”Vi vil arbejde for, at Landsbyggefonden kan bruge så mange penge på renoveringsstøtte, at vi også fortsat har tidssvarende og billige almene boliger. Det er et af de vigtigste fundamenter i det danske velfærdssamfund. Takket være blandt andet Landsbyggefonden har vi rigtig gode almene boliger. Det er et rigtigt godt system, hvor alle bidrager igennem deres husleje. Og derfor skal alle naturligvis også kunne trække støtte. Pengene skal ikke kun bruges i de mest udsatte boligområder. Det er vigtigt, at vi forebygger, at andre boligafdelinger bliver udsatte,” siger Mette Frederiksen.

Det vil koste knap 17 milliarder kroner at gøre de 60.000 boliger, som står i kø til støtte fra Landsbyggefonden, tidssvarende.

I Vivabolig håber vi på, at de andre medlemmer af Folketinget deler samme interesse for at holde vores boliger tidssvarende til en rimelig husleje – og dermed vil ende med en ny boligaftale, der er til gavn for både nuværende og kommende beboere i Vivabolig og i alle andre boligorganisationer. Tilbage til oversigten

 

Bliv opdateret på de seneste nyheder fra Vivabolig, hvor du bl.a. kan følge udviklingen af Vivaboligs mange projekter og blive opdateret på de aktuelle nyheder fra vores forskellige afdelinger.

I Vivabolig har vi over 4300 lejemål fordelt på 30 afdelinger. Størstedelen i Aalborg, men også i Støvring, Skørping, Vodskov, Visse, Nøvling, Vadum og Brovst. Vi tilbyder en bred vifte af boliger, herunder familieboliger, ældre- og plejeboliger og ungdomsboliger.

Vi er en almen boligorganisation, der opfører og renoverer alment boligbyggeri i Aalborg og omegn. Vi vil levere service ud over det forventede, og vores ca. 95 medarbejdere arbejder hele tiden på, hvordan vi kan gøre det endnu bedre for beboere og ansøgere.

Åbenhed

I Vivabolig er der forskellige behov og synspunkter. Gennem åbenhed skaber vi tillidsforhold med ærlighed og tryghed.

Åbenhed

Troværdighed

Vi skaber troværdighed gennem vores handlinger ved, som minimum, at gøre det, vi siger, vi gør.

Troværdighed

Ansvarlighed

Vi tager ansvar for at opnå de bedste løsninger for Vivabolig både som almen boligorganisation og som arbejdsplads.

Ansvarlighed

Respekt

Vi udviser respekt ved at anerkende, at vi er forskellige, og at mennesker befinder sig forskellige steder i livet.

Respekt
Choose language
Zoom