Første slag er slået for det moderne plejehjem Markusgården

Første slag er slået for det moderne plejehjem Markusgården

- 23/01/20

Markusgården var et særligt samlingspunkt

Markusgården blev bygget i 1968, af initiativ fra den selvejende institution Markusstiftelsen. Formålet var at bygge en ungdomsgård til børne- og ungdomsarbejde, og dermed danne rammen om sognets aktiviteter for Markuskirken. I mange år har FDF og FPF, drenge- og pigeforbundet, brugt Markusgården som samlingspunkt og har samtidig været Danmarks største søndagsskole.

Markusgården har derfor, på mange måder, virket som et samlingspunkt for datidens mange børn, der boede i området.

Da spejderne rykkede ud, har bygningerne fra tid til anden været brugt til politi- og militærøvelser, men har også været ramme for kunstudstillinger og andre kreative aktiviteter.

Onsdag den 22. januar 2020 markerede vi officielt nedrivningen af den betydningsfulde bygning, der må siges at have tjent sin værnepligt – men nu må gøre plads til fremtidens udvikling og behov.Men navnet består

Selvom de gamle bygninger snart er fortid, bliver navnet Markusgården ført videre til det nye plejehjem på hjørnegrunden ved Bonnesensgade og Fyensgade i Aalborg.

Plejecentret Markusgården bliver et moderne plejehjem, der er særligt demensegnet. Her bliver 73 plejeboliger i varierende størrelser, der alle får adgang til altaner med udsigt til byens liv og ud mod Østre anlæg.

- Plejehjemmet bliver ikke udelukkende for demente, men boligerne skal være demensegnede, da man regner med, at der vil komme et større behov for det i fremtiden, forklarer vores Projektchef Kenneth Lundholm-Stenkjær.

Boligerne bliver lyse, trygge og velventilerede, og samtidig vil der også komme udeområde med mindre haver og stiforbindelser, som sikres af et grønt hegn.

Byggeriet skal opføres med udgangspunkt i Aalborg Kommunes bæredygtighedsmanual, hvor selve bygningerne tager udgangspunkt i et forslag udarbejdet af Friis & Moltke.

Et stykke af det gamle Markusgården følger med

Efter tale fra Rådmand for ældre- og handicappede i Aalborg Kommune Jørgen Hein og Vivaboligs Direktør Lotte Bang, fik Jørgen Hein æren af at banke det første hul i de gamle bygninger. Her løsnede en mursten sig, som han gav videre til Tina Olsen, der skal lede det nye Markusgården, når det står færdigt.Murstenen vil blive en del af det nye plejehjem Markusgården, som et minde om det, der var engang.
 
Det nye plejecenter forventes at stå færdigt i slutningen af 2021.


 


Tilbage til oversigten

 

Bliv opdateret på de seneste nyheder fra Vivabolig, hvor du bl.a. kan følge udviklingen af Vivaboligs mange projekter og blive opdateret på de aktuelle nyheder fra vores forskellige afdelinger.

I Vivabolig har vi over 4000 lejemål fordelt på 23 afdelinger. Størstedelen i Aalborg, men også i Vodskov, Visse, Nøvling, Vadum og Brovst. Vi tilbyder en bred vifte af boliger, herunder familieboliger, ældre- og plejeboliger og ungdomsboliger.

Vi er en almen boligorganisation, der opfører og renoverer alment boligbyggeri i Aalborg og omegn. Vi vil levere service ud over det forventede, og vores ca. 90 medarbejdere arbejder hele tiden på, hvordan vi kan gøre det endnu bedre for beboere og ansøgere.

Åbenhed

I Vivabolig er der forskellige behov og synspunkter. Gennem åbenhed skaber vi tillidsforhold med ærlighed og tryghed

Åbenhed

Troværdighed

Vi skaber troværdighed gennem vores handlinger ved, som minimum, at gøre det, vi siger, vi gør.

Troværdighed

Ansvarlighed

Vi tager ansvar for at opnå de bedste løsninger for Vivabolig
både som almen boligorganisation og som arbejdsplads

Ansvarlighed

Respekt

Vi udviser respekt ved at anerkende, at vi er forskellige, og at mennesker befinder sig forskellige steder i livet.

Respekt
Choose language