Coronavirus - Sådan forholder vi os

Coronavirus - Sådan forholder vi os

- 30/04/20
Vær opmærksom på:

​​For at mindske smitte holder mange beboere sig hjemme, flere er sendt hjem for at arbejde og børn er sendt hjem fra skole, børnehaver osv. Vi skal derfor være ekstra opmærksomme på støj og samtidig udvise en større forståelse for, at der skal være plads til alle - både dig med børn, dig der arbejder hjemme og dig der er hjemme og passer på dig selv.
Vi skal igennem det her sammen - så vis hensyn til hinanden.


Status 30. april 2020:

Fra mandag 4. maj 2020 åbner vi igen for personligt fremmøde i vores administration og på ejendomskontorerne.

Vi skal dog stadig passe på hinanden - så husk at holde afstand

Status 29. april 2020:

Anden udgivelse af vores beboerblad Kontakten 2020 er blevet annulleret. Grundet omstændighederne corona, blev alle afdelingsmøder ude i vores afdelinger aflyst på ubestemt tid. Derudover er mange beboeraktiviteter også aflyst for at mindske risikoen for smitte blandt beboerne. Derfor har der ikke været tilstrækkeligt indhold til at udgive bladet, der skulle have været i beboernes postkasse sidst i juni 2020.

Status 14. april 2020:
Siden 13. marts 2020 har vores medarbejdere enten arbejdet hjemme, mødt ind på skift eller holdt ferie. Fra i dag begynder vi så småt at kalde de medarbejdere tilbage på arbejde, der indtil nu har arbejdet hjemmefra.
Det gør vi kun fordi vi tager alle forholdsregler med at holde afstand, spritte hænder og rengøre alle berøringsflader flere gange dagligt.
Vores kontorer er dog stadig lukkede for personligt fremmøde. Har du behov for at komme forbi, kan du ringe eller skrive til os for at aftale en tid, hvis ikke vi kan klare det over telefonen.
Se vores kontaktoplysninger 

Status 26. marts 2020:

 

Fremvisning af bolig i coronatid – hvad kan du gøre?

I denne tid kan der være mange bekymringer, når det kommer til fremvisning af bolig og dermed kontakt med andre mennesker – både som boligsøgende og som fraflytter. Det kan vi sagtens forstå.

Det er dog stadig vigtigt at kunne fremvise boligen. Fremvisningen kan foregå på flere måder mellem indflytter og fraflytter:

  • -  Brug videoopkald, hvor fraflytter viser boligen frem og den boligsøgende kan stille spørgsmål.
  • Fraflytter kan filme eller tage en masse billeder af boligen og sende til den boligsøgende.
  • Hvis man aftaler tid til en fysisk fremvisning, skal alle myndighedernes anvisninger overholdes af begge parter – hold afstand og brug håndsprit.


Har du stadig spørgsmål til fremvisning af bolig, er du altid velkommen til at kontakte os.
 

Status 24. marts 2020:

Mette Frederiksen har forlænget nedlukningen af Danmark indtil 13. april 2020. Dette lytter vi naturligvis til og forlænger vores tiltag og forholdsregler, som du kan læse nedenfor.

Status 23. marts 2020:

Rengøringspersonalet har ekstra fokus på rengøring af særligt berøringsflader som gelændere, håndtag osv. Vindues- og gulvvask vil derfor blive nedprioriteret.

Fra i dag sker der følgende ændringer:
  • - Alle trappeopgange vil blive fejet 1 gang om ugen
  • - Berøringsflader som gelændere, håndtag, postkasster m.m. vil blive aftørret i desinfektionsvæske 5 gange om ugen  

Status 18. marts 2020:

Vi har samlet nogle spørgsmål og svar, som kan være nyttige for dig som beboer:

Er administrationskontoret i Kayerødsgade åbent?
Svar: Ja og nej. Vi holder lukket for alt personligt fremmøde, og det meste af kontorpersonalet arbejder hjemmefra. Vi kan stadig hjælpe dig via telefon og mail inden for de normale åbningstider.
Du vil måske opleve en lidt længere ventetid, men vi vil forsøge at hjælpe dig, så hurtigt vi kan.

Må jeg komme forbi ejendomskontoret i min afdeling?
Svar: Nej. Dit ejendomskontor har også lukket for alt personligt fremmøde. Dine ejendomsfunktionærer udfører kun de nødvendige arbejder i afdelingen, så vi sikrer en forsvarlig drift af boligerne. Du vil stadig kunne ringe til dem eller sende en mail, så vender de tilbage til dig hurtigst muligt.

Hvad gør jeg, hvis jeg skal have besøg af håndværker eller medarbejder i Vivabolig?
Svar: Hvis du skal have besøg af en håndværker eller af en medarbejder i Vivabolig i grundet akut arbejde eller i forbindelse med vinduesudskiftning, vil du blive stillet nogle spørgsmål omkring din situation. Dette er for at mindske risikoen for smitte. Hold altid, så vidt muligt, mindst 2 meters afstand, når vores håndværkere eller medarbejdere besøger dig i din bolig. Dette gælder også ved indflytter- og fraflyttersyn.

Må jeg bruge fællesvaskeriet i min afdeling?
Svar: Ja. Dine ejendomsfunktionærer har fokus på ekstra rengøring af berøringsflader i fællesvaskerierne for at mindske risikoen for smitte, også i weekenderne. Hvis der er mange vaske i gang, anbefaler vi, du kommer igen på et senere tidspunkt. Hvis du er syg, skal du blive hjemme og finde en, som kan vaske for dig.

 

Bliver der stadig gjort rent i min opgang?
Svar: Ja. Rengøringspersonalet har ekstra fokus på rengøring af særligt berøringsflader som gelændere, håndtag osv. Vindues- og gulvvask vil derfor blive nedprioriteret. Vi har rengøringsassistenter, der arbejder med maske på - det er ikke fordi, de er smittede, men som en ekstra sikkerhed for dem selv og for dig som beboer. Sundhedsstyrelsen påkræver ikke maske, hvis bare vi holder afstand.

Er der stadig afdelingsmøde til foråret?
Svar: Nej. Vi følger BL og myndighedernes anbefalinger om at aflyse alle fysiske møder for at undgå smitte. Alle afdelingsmøder i Vivabolig er derfor aflyst.

Må jeg gerne holde min planlagte fest i selskabslokalet/fællesrummet?
Svar: Vi fraråder på det kraftigste alt brug af selskabslokaler og fællesrum. Når vi er mange sammen, kan vi øge risikoen for smitte. Vi beder dig om at passe på dig selv og andre ved at udskyde festen, mødet eller andet, indtil myndighederne ændrer deres anbefalinger. 

 


Status 12. marts 2020:

Regeringen har besluttet at lukke store dele af Danmark ned, og vi har naturligvis valgt at følge deres anbefalinger, så vi kan passe på hinanden.

Det betyder følgende:
  • - Vores administration vil kun udføre forretningskritiske aktiviteter.
  • - I vores afdelinger udfører vi kun nødvendige arbejder, så vi sikrer en forsvarlig drift af boligerne, og der fortsat er tryghed i områderne.
Vi har lukket for personligt fremmøde i administrationen og på ejendomskontorerne i alle vores afdelinger. Har du en akut henvendelse, skal du ringe eller sende en mail til os.

Vi ønsker at gøre en stor indsats for at minimere spredning af Corona virus i samfundet, og derfor også blandt vores beboere og medarbejdere.

Hvis du er beboer i Vivabolig, beder vi dig tage disse forholdsregler:
  • - Ved behov for besøg af en håndværker eller af en medarbejder i Vivabolig, vil du blive stillet nogle spørgsmål omkring din situation. Dette er for at afhjælpe risikoen for smitte.
  • - Hold altid, så vidt muligt, mindst 2 meters afstand, når vores håndværkere eller medarbejdere besøger dig i din bolig.
Hvis du har modtaget et boligtilbud og ønsker fremvisning af en bolig, beder vi dig tage de samme forholdsregler.

Forholdsreglerne er trådt i kraft fra dags dato. Sker der ændringer, vil vi informere om dette på vores hjemmeside og til alle beboere og samarbejdspartnere.
 
Her kan du se de generelle anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen for at mindske spredning af Corona virus:

Du kan med fordel orientere dig yderligere på Sundhedsstyrelsens hjemmeside www.SST.dk eller på Politiets hjemmeside 
www.Coronasmitte.dk. Her kan du finde gode råd og information om Coronavirus.

 
Pas på jer selv og hinanden.


Tilbage til oversigten

 

Bliv opdateret på de seneste nyheder fra Vivabolig, hvor du bl.a. kan følge udviklingen af Vivaboligs mange projekter og blive opdateret på de aktuelle nyheder fra vores forskellige afdelinger.

I Vivabolig har vi over 4000 lejemål fordelt på 23 afdelinger. Størstedelen i Aalborg, men også i Vodskov, Visse, Nøvling, Vadum og Brovst. Vi tilbyder en bred vifte af boliger, herunder familieboliger, ældre- og plejeboliger og ungdomsboliger.

Vi er en almen boligorganisation, der opfører og renoverer alment boligbyggeri i Aalborg og omegn. Vi vil levere service ud over det forventede, og vores ca. 90 medarbejdere arbejder hele tiden på, hvordan vi kan gøre det endnu bedre for beboere og ansøgere.

Åbenhed

I Vivabolig er der forskellige behov og synspunkter. Gennem åbenhed skaber vi tillidsforhold med ærlighed og tryghed

Åbenhed

Troværdighed

Vi skaber troværdighed gennem vores handlinger ved, som minimum, at gøre det, vi siger, vi gør.

Troværdighed

Ansvarlighed

Vi tager ansvar for at opnå de bedste løsninger for Vivabolig
både som almen boligorganisation og som arbejdsplads

Ansvarlighed

Respekt

Vi udviser respekt ved at anerkende, at vi er forskellige, og at mennesker befinder sig forskellige steder i livet.

Respekt
Choose language