Billige almene boliger på vej til Aalborg

Billige almene boliger på vej til Aalborg

- 20/09/19
På Annebergvej i Aalborg Vestby er vi i gang med at opføre 111 moderne familieboliger. Boligerne bygges på en kommunal grund og støttes af midler, som Aalborg Kommune har modtaget af Staten til at bygge flere almene boliger. Onsdag den 18. september 2019 markerede vi byggeriet med en grundstensnedlæggelse og nedgravning af tidskapsel, med hjælp fra Borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Behov for billige boliger
Vores byggeri på Annebergvej er en del af et særligt program i Aalborg Kommune, der skal sikre flere boliger med en husleje, som alle kan betale. Som den første taler under grundstensnedlæggelsen forklarede Borgmesteren, hvordan de almene boliger er blevet muligt, da Aalborg Kommune i 2016 modtog midler fra Staten til at bygge flere boliger i forbindelse med den store flygtningestilstrømning.

”Dengang flygtninge kom gående op gennem landet, havde vi ikke mulighed for at huse dem alle. I den forbindelse modtog Aalborg Kommune en pulje af midler til at bygge flere boliger. Det viste sig, at tilstrømningen stilnede af og at midlerne i stedet kunne bruges anderledes. De kommende almene boliger på Annebergvej efterkommer den store efterspørgsel og behov for billigere boliger, med mulighed for at bo et attraktivt sted”, fortæller Thomas Kastrup-Larsen.

Vivaboligs Direktør Lotte Bang forklarede derefter vigtigheden af, at byggeriet skal være noget, vi alle bliver stolte af.

”Jeg vil, på forhånd, gerne takke vores rådgivere og håndværkere der arbejder på byggeriet. Det er vigtigt, at byggeriet på Annebergvej bliver noget, vi alle kan være stolte af, da det tjener et vigtigt formål, nemlig, at øge antallet af billige almene boliger. I Vivabolig går vi op i kvalitet og ordentligt arbejde, og her er det nemmeste at samarbejde med hinanden mod de bedste løsninger. Vi håber på en god byggeproces, selvom den er lang, men vi ved, at vi har samlet et stærkt hold”, fortæller Lotte Bang.

Boligerne på Annebergvej imødekommer den voksende efterspørgsel og behovet for kvalitetsboliger til en lavere husleje, der samtidig ligger attraktivt i Aalborg. De 111 boliger bliver en blanding af lejligheder og rækkehuse i størrelserne 48 til 88 kvm.

En hilsen til fremtiden
I forbindelse med grundstensnedlæggelsen nedsatte vi også en tidskapsel, som en hilsen til fremtiden. I tidskapslen kan fremtidens generationer få en indsigt i, hvad der optog os i 2019. I tidskapslen kan de blandt andet finde:
  • Tegninger af byggeriet.
  • Billede af bunkeren fra 2. verdenskrig, der lå på byggegrunden.
  • FN’s 17 verdensmål.
  • Aalborg Kommunes fælles handlingsplan 2019.
  • Artikel om Aalborg Håndbold som pokalmestre i 2019.
  • Billeder fra Aalborg Karneval.
…Og meget mere

Vi bad Thomas Kastrup-Larsen om at tage en ting med, som han synes skulle med i tidskapslen. Borgmesteren valgte at tage en LykkeLiga-trold med. LykkeLiga er et frivilligt initiativ, hvor børn med udviklingshandicap kan spille håndbold, have et godt fællesskab og nyde at dyrke sporten med andre. Trolden skal minde om de gode initiativer og styrken med fællesskab og frivillighed. Sammen med Vivaboligs Direktør Lotte Bang, fik Borgmester Thomas Kastrup-Larsen nedsat og begravet tidskapslen.

Derefter var Pølsedrengene klar med hotdogs og noget at drikke til alle dem, som deltog i grundstensnedlæggelsen.
 
Vi glæder os til at kunne vise de nye boliger frem i slutningen af 2020.

Hvis du vil vide, hvad der rør sig i Vivabolig, vores byggeprojekter, boliger og meget mere, så tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Er du beboer hos os og ønsker at modtage beboerrelateret nyhedsbrev, skal du give dit samtykke via dit beboerlogin.

Du kan også læse mere om byggeprojektet her 


Tilbage til oversigten

 

Bliv opdateret på de seneste nyheder fra Vivabolig, hvor du bl.a. kan følge udviklingen af Vivaboligs mange projekter og blive opdateret på de aktuelle nyheder fra vores forskellige afdelinger.

I Vivabolig har vi over 4300 lejemål fordelt på 30 afdelinger. Størstedelen i Aalborg, men også i Støvring, Skørping, Vodskov, Visse, Nøvling, Vadum og Brovst. Vi tilbyder en bred vifte af boliger, herunder familieboliger, ældre- og plejeboliger og ungdomsboliger.

Vi er en almen boligorganisation, der opfører og renoverer alment boligbyggeri i Aalborg og omegn. Vi vil levere service ud over det forventede, og vores ca. 95 medarbejdere arbejder hele tiden på, hvordan vi kan gøre det endnu bedre for beboere og ansøgere.

Åbenhed

I Vivabolig er der forskellige behov og synspunkter. Gennem åbenhed skaber vi tillidsforhold med ærlighed og tryghed.

Åbenhed

Troværdighed

Vi skaber troværdighed gennem vores handlinger ved, som minimum, at gøre det, vi siger, vi gør.

Troværdighed

Ansvarlighed

Vi tager ansvar for at opnå de bedste løsninger for Vivabolig både som almen boligorganisation og som arbejdsplads.

Ansvarlighed

Respekt

Vi udviser respekt ved at anerkende, at vi er forskellige, og at mennesker befinder sig forskellige steder i livet.

Respekt
Choose language
Zoom