177 boliger i Ø-gadekvarteret står til en tiltrængt renovering

177 boliger i Ø-gadekvarteret står til en tiltrængt renovering

- 02/04/20
Grundet coronakrisen bliver der muligvis snart sat gang i en lang række renoveringsprojekter rundt i landet – heriblandt 177 af vores boliger i Samsøgade, Lyøgade og Bjørnøgade, der ligger i Ø-gadekvarteret i Aalborg.

Siden 2014 har vi ventet på at kunne modernisere boligerne, så de er fremtidssikrede til de mange beboere, der ønsker at blive boende i afdelingen. Projektet vil være til gavn for vores beboere, holde håndværkerne i arbejde og samtidig holde hjulene i gang hos vores samarbejdspartnere i byggebranchen.

Selvom de 177 boliger fra 1950’erne løbende er blevet vedligeholdt, trænger de nu til en større modernisering og fremtidssikring, så de bliver mere tilgængelige for særligt vores ældre beboere.

- Mange af beboerne i det næsten 70 år gamle byggeri har boet der i rigtig mange år og vil meget gerne blive boende. Men lige nu er lejlighederne ikke tilstrækkeligt fremtidssikrede for denne gruppe lejere, hvad angår trapper og indretning, forklarer vores direktør Lotte Bang.


Ventetiden har været lang

Som en del af renoveringsprojektet er det planen, at der skal laves nye køkkener og badeværelser samt installeres elevator i de 17 opgange og mere plads til parkering i området. Renoveringen bliver med stor fokus på miljø, energi og tryghed, hvor ældre og gangbesværede beboere kan blive boende og ikke skal slås med hverken indretning eller trapper.

Eksempler på nyt køkken og badeværelse i andre dele af afdelingen:
 

Siden 2014 har vi ventet på støtte fra Landsbyggefonden, der fordeler støttekroner til byggerier og renoveringer i de almene boligorganisationer landet over. Hvert år frigives der 2,5 mia. kroner til renoveringer, men da der lige nu er renoveringsprojekter i kø for over 18 mia. kroner, har ventetiden været lang.

Fredag den 3. april 2020 ventes det, at Regeringen og Folketingets øvrige partier siger god for, at de 18 mia. til renoveringsprojekter i almene boligorganisationer kan indgå i startpakken, der skal holde hånden under både håndværkere og byggebranchen efter Coronakrisen.


Renovering til glæde for beboerne

Renoveringen af de 177 boliger vil blandt andet være til gavn for en af vores beboere Anne Mette Rasmussen, der lige nu bor i en stuelejlighed i Strynøgade. Anne Mette døjer med flere skavanker der gør, at selv de få trappetrin kan være en kamp, og dermed gøre det besværligt at komme udenfor lejligheden. Hun håber derfor, at renoveringen går igennem og hun kan komme i betragtning til de nyrenoverede boliger med elevator i opgangen.

- Da jeg har brug for min rollator i lejligheden, kan jeg ikke lade den stå ved indgangen. Tænk, hvis man bare kunne køre ind i en elevator og køre op til tredje eller fjerde sal, hvor man helst vil bo, og køre ud igen, siger Anne Mette.


Det er stadig beboerne, der bestemmer

Hvis regeringen stemmer for, at de mange renoveringsprojekter i boligorganisationerne kan indgå i startpakken, vil en demokratisk proces blandt beboerne naturligvis finde sted.

Normalt indkalder vi til ekstraordinært afdelingsmøde, hvor beboerne vil få alt information vedrørende projektet, tidsplanen, hvad det koster og om genhusningen, inden de sammen skal stemme om projektet. Men grundet omstændighederne med coronavirus, ved vi endnu ikke, om det kan lade sig gøre at mødes fysisk. Hvis ikke, finder vi naturligvis en løsning, så beboerne kan at stemme om projektet.Så snart vi har flere detaljer på plads om både projektet og hvordan afstemningen vil foregå, vil beboerne få mere information fra os. 

Hvis alt går som planlagt og beboerne stemmer for projektet, vil renoveringen forhåbentligt kunne gå i gang allerede sidst på året i 2020.


Tilbage til oversigten

 

Bliv opdateret på de seneste nyheder fra Vivabolig, hvor du bl.a. kan følge udviklingen af Vivaboligs mange projekter og blive opdateret på de aktuelle nyheder fra vores forskellige afdelinger.

I Vivabolig har vi over 4000 lejemål fordelt på 23 afdelinger. Størstedelen i Aalborg, men også i Vodskov, Visse, Nøvling, Vadum og Brovst. Vi tilbyder en bred vifte af boliger, herunder familieboliger, ældre- og plejeboliger og ungdomsboliger.

Vi er en almen boligorganisation, der opfører og renoverer alment boligbyggeri i Aalborg og omegn. Vi vil levere service ud over det forventede, og vores ca. 90 medarbejdere arbejder hele tiden på, hvordan vi kan gøre det endnu bedre for beboere og ansøgere.

Åbenhed

I Vivabolig er der forskellige behov og synspunkter. Gennem åbenhed skaber vi tillidsforhold med ærlighed og tryghed

Åbenhed

Troværdighed

Vi skaber troværdighed gennem vores handlinger ved, som minimum, at gøre det, vi siger, vi gør.

Troværdighed

Ansvarlighed

Vi tager ansvar for at opnå de bedste løsninger for Vivabolig
både som almen boligorganisation og som arbejdsplads

Ansvarlighed

Respekt

Vi udviser respekt ved at anerkende, at vi er forskellige, og at mennesker befinder sig forskellige steder i livet.

Respekt
Choose language